OM OSS


Vår spetskompetens är inom kost, näring, hälsa och idrottsnutrition!
Att få vägleda till god och hälsosam mat och för prestation är något vi brinner för. Vi gillar matlagning, resor och att få njuta av all världens mat.

Vi som jobbar här är:


Ola Wallengren

Medicine dr i Klinisk nutrition och Leg.dietist, utbildad styrketräningsinstruktör inom SKKF och själv aktiv inom styrketräning. Har tidigare varit näringsskribent för Body Magazine och Stadium och håller regelbundet i föreläsningar och utbildningar på Eleikos P.T utbildning, på SKKF och tidigare på Idrotts- och friskvårdslinjen i Alingsås och på Göteborgs Universitet.

Helena Hallin

Leg.dietist, även utbildad inom friskvård och hälsa och tidigare aktiv som aerobicinstruktör och tränar numera på egen hand. Håller i föreläsningar, företagsuppdrag och arbetar som handledare för dietiststudenter på Göteborgs Universitet.
Förnärvarande jobbar vi båda även deltid på Sahlgrenska Universitetsjukhuset.

Våra utbildningar är:

  • Med dr i klinisk näringslära. Kandidatexamen/magisterexamen, Dietistprogrammet
  • Idrott och friskvård- (1 år) om kostens betydelse vid träning
  • Orienteringskurs i KBT (Kognitiv behandlingsterapi)
  • Motivation interview (MI) Introduktion- och grundutbildning
  • Coachutbildning
  • Handledning, Göteborgs Universitet
  • Måltids- och dryckeskunskap, Grythyttan, Örebro Universitet
  • Smak och sensorik, Göteborgs Universitet
  • Gyminstruktör, spinning, styrketräning, gympa och aerobic

Sagt om oss

"Ola som var inbjuden som kostexpert på steg 2 kursen (styrketräningsinstruktör), gjorde ett mkt föredömligt framträdande!

Stort TACK Ola! Hans kostkunskaper är minst sagt imponerande". "Jag håller med övriga talare, kostföredraget var mycket bra! För min del hade det gärna fått vara ännu längre"

"Kursens höjdpunkt var besöket av Ola Wallengren, en grymt duktig dietist som vi hade näringslära med. Roligt!"

"Vad roligt det var att få handla tillsammans med Er. Ni är verkligen inspirerande. Inga morotsdietister med pekpinnar. Jag ska ta en extra runda i affären med en gång, tack för alla tips""

"Tack Helena för en mycket intressant och lärorik föreläsning om bra mat för hjärtat, det märks att du är påläst"

"Inte visste jag att det fanns så mycket som jag kan påverka själv när jag jobbar natt. Tack för alla praktiska matråd som inte alls känns krångliga att börja med"

"Vad roligt det var Helena att få lyssna på alla goda råd, nu behöver man inte oroa sig så mycket. De praktiska stationerna var suveräna"

 


 

Bild: Cecilia Öhlund